NAD+ waardes gaan omhoog bij het innemen van NMN. Studie bij mannen over de 65 jaar, die 12 weken lang NMN gebruiken.

Er zijn ontelbaar studies van NMN bij dieren. Van mensen zijn er nog erg weinig. Oudere mensen profiteren het meest van NMN gebruik, was lange tijd een aanname omdat zij lagere NAD+ waardes hebben en minder actieve sirtuines. Nu wordt dat beter te onderbouwen I

n deze Japanse studie werd onderzocht in hoeverre een groep oudere mannen profiteerden van NMN gebruik. En dit bij een relatief lage dosis. Slechts 250 mg per dag. Normale dosissen zijn ongeveer 1 gram. Naast hogere NAD+ waardes werden deelnemer ook gescoord op fitheid en beweging. Ook op dat gebied was er een significante verbetering bij de deelnemers die NMN hadden genomen.

Daarnaast werd ook gekeken naar hoe de verteringsorganen NMN verdroegen. Er was geen verschil tussen de mannen die NMN namen en de controlegroep.

NMN studie NAD+ waardes omhoog

Samenvatting van het artikel

Preklinische onderzoeken hebben aangetoond dat de verhoging van de nicotinamide-adenine-dinucleotide (NAD+)-spiegels bij toediening van een NAD+-precursor, nicotinamide-mononucleotide (NMN), veroudering gerelateerde aandoeningen kan verminderen. Onderzoek bij mensen is echter schaars. Daarom wilden de onderzoekers onderzoeken of chronische orale toediening van NMN de NAD+-spiegels in het bloed kan verhogen en fysiologische disfuncties, waaronder spierzwakte, kan veranderen bij gezonde oudere deelnemers.

Ze dienden 250 mg NMN per dag aan oudere mannen gedurende 6 of 12 weken (n=21 gedurende 6 weken, n=10 gedurende 12 weken) in een placebogecontroleerde, gerandomiseerde, dubbelblinde studie met parallelle groepen. Chronische toediening met NMN werd goed verdragen en veroorzaakte geen significant nadelige effect.

Metabolomische analyse van volbloed toonde aan dat de orale suppletie van NMN, de concentraties van NAD+ en NAD+ metabolieten significant verhoogde. Bovendien verbeterde NMN de spierkracht en -prestaties aanzienlijk, die werden geëvalueerd met behulp van de stoelstandtest van 30 seconden, loopsnelheid en grijpkracht, en het vertoonde geen significant effect op de lichaamssamenstelling. Het bewijs geeft dus aan dat chronische orale NMN-suppletie een efficiënte NAD+-booster kan zijn voor het voorkomen van veroudering gerelateerde spierdisfuncties bij mensen.

 

Onderzoek te vinden: Chronic nicotinamide mononucleotide supplementation elevates blood nicotinamide adenine dinucleotide levels and alters muscle motility in healthy old men | Research Square

Nieuwsbron: Twelve Weeks of NMN Supplementation Improves Muscle Function