Onderzoek resveratrol voorkomen van Alzheimer

In dit onderzoek is een studie gedaan naar 119 deelnemers voor een periode van een jaar. De hoogste geteste dosis Resveratrol was tweemaal daags één gram via de mond - gelijk aan de hoeveelheid die wordt aangetroffen in ongeveer 1.000 flessen rode wijn. Het resultaat van dit onderzoek was
dat een belangrijke biomarker van Alzheimer stopte met afnemen op moment dat deelnemer Reveratrol toegediend kregen. Met andere woorden, resveratrol lijkt de ontwikkeling van Alzheimer te stoppen bij de patiënten die het namen.

Onderzoek Resveratrol voorkomen van Alzheimer

Samenvatting Artikel

We weten uit de theorie dat SIRT1-activering een levensvatbaar doelwit kan zijn voor de behandeling of preventie van neurodegeneratieve aandoeningen. Resveratrol wordt al langer in verband gebracht met het verhogen van sirtuine activiteiten. Gezamenlijk suggereren de resultaten van deze studie dat resveratrol CSF MMP9 verlaagt, neuro-ontsteking vermindert en adaptieve immuniteit aanwakkert. In dit onderzoek werden patiënten met milde tot matige vorm van de ziekte van Alzheimer (N = 119) gedurende 52 weken met resveratrol behandeld. De dosis was 1 g tweemaal daags. Het middel werd met de mond ingenomen. De conclusie is dat resveratrol progressieve dalingen veroorzaakt in CSF Aβ40-spiegels. Voor deze retrospectieve studie onderzochten de onderzoekers opgeslagen CSF- en plasmamonsters van een subset van AD-patiënten met CSF Aβ42 <600 ng/ml (biomarker-bevestigde AD) bij baseline (N = 19 met resveratrol behandeld en N = 19 met placebo behandeld ). Ze gebruikten multiplex Xmap-technologie om markers van neurodegeneratieve ziekte en metalloproteïnasen (MMP's) parallel te meten in CSF- en plasmamonsters. De resultaten waren dat bij de placebo behandelde groep resveratrol na 52 weken de CSF MMP9 en verhoogde het van macrofagen afgeleide chemokine (MDC), interleukine (IL)-4 en fibroblastgroeifactor (FGF)-2. Vergeleken met baseline verhoogde resveratrol plasma MMP10 en verlaagde het IL-12P40, IL12P70 en RANTES. In deze subgroepanalyse verzwakte behandeling met resveratrol de dalingen in scores voor mini-mental status research (MMSE), verandering in ADL (ADCS-ADL) scores en CSF Aβ42-niveaus tijdens de 52 weken durende studie, maar veranderde de tau-niveaus niet.