NMN verdubbelt NAD+ niveaus

In Japan zijn ze zeer serieus bezig met NAD+. Dat komt voor een deel door de “Grijze Tsunami”. Vergrijzing is namelijk een groot probleem in Japan. Langer gezond blijven is daarom ook een onderwerp van nationaal belang.

Nieuw onderzoek toont aan dat NMN
bij gezonde mensen tussen 22 en 64 jaar oud, de NAD+-spiegels in het bloed aanzienlijk verhoogt. Dat was al bij oraal gebruik van 250 mg per dag. Normaal gebruik van NMN is 1 gram per dag.

De NAD+-spiegels in het bloed verdubbelden en bereikten een plateau na ongeveer vier weken gebruik. Deze hielden aan gedurende het 12 weken durende experiment. Na vier weken NMN werden geen negatieve bloedmetingen met betrekking tot bloedvetten, witte bloedcellen of leverfunctiemarkers waargenomen. Er werden ook geen nadelige effecten op het lichaamsgewicht of de bloeddruk gezien. Bovendien waren verhogingen van de hartslag sterk gecorreleerd met verhoogde NAD+-waarden in het bloed, wat aangeeft dat een hogere hartslag het metabolisme van NMN vergemakkelijkt. Dit leidt weer tot hogere NAD+-waarden.

NMN verdubbelt NAD+ niveaus

Samenvatting van het artikel

In deze studie hebben ze een placebo gecontroleerde, gerandomiseerde, dubbelblinde studie met parallelle groepen uitgevoerd om de veiligheid van oraal toegediende NMN te onderzoeken. Hierbij is gekeken naar de werkzaamheid ervan op de NAD+-spiegels (verhogen) bij dertig gezonde proefpersonen. Gezonde vrijwilligers kregen gedurende 12 weken 250 mg/dag NMN (n = 15) of placebo (n = 15), en in deze periode werden fysiologische en laboratoriumtests uitgevoerd. Daarnaast werden NAD+ en de verwante metabolieten in volbloed onderzocht. Orale suppletie van NMN gedurende 12 weken, veroorzaakte geen afwijkingen in fysiologische en laboratoriumtesten en er werden geen duidelijke nadelige effecten waargenomen. NAD+-spiegels in volbloed waren significant verhoogd na toediening van NMN.

Verder is ook een significante stijging van nicotinezuur mononucleotide (NAMN) niveaus waargenomen, maar niet in NMN. Ze vonden ook dat de verhoogde hoeveelheid NAD+ sterk gecorreleerd was met de hartslag vóór de toediening van NMN. Deze resultaten suggereren dat orale toediening van NMN een veilige en praktische strategie is om NAD+-niveaus bij mensen te verhogen.

 

Wetenschappelijk artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35479740/

Nieuwsbron: https://www.nmn.com/news/nmn-increases-blood-nad-humans

 

NMN verdubbelt NAD+ niveaus