Studie nemen van resveratrol en lichaamsbeweging ouderen

Het doel van deze studie was het evalueren van de veiligheid en haalbaarheid van het combineren van lichaamsbeweging (EX) en Resveratrol voor de behandeling van oudere volwassenen met fysieke functiebeperkingen.

De onderzoeksresultaten waren dat het veilig was voor ouderen om lichte lichaamsbeweging op te pakken i.c.m. met het gebruik van Resveratrol. De combinatie verbeterde mogelijk de mitochondriale functie van de skeletspieren en mobiliteit gerelateerde indices. Een grotere proef lijkt gerechtvaardigd en is nodig om deze hypothesen formeel te testen.

Onderzoek Resveratrol en lichaamsbeweging bij ouderen

Samenvatting van het artikel 

De methode die hiervoor werd gebruikt was een driearmige, gerandomiseerde, gecontroleerde studie (RCT) voor thuiswonende volwassenen (N = 60), 71,8 ± 6,3 jaar oud met functionele beperkingen. De deelnemers werden gerandomiseerd om ofwel 12 weken (1) EX + placebo [EX0], (2) EX + 500 mg/dag resveratrol [EX500] of (3) EX + 1000 mg/dag resveratrol [EX1000] te krijgen. EX bestond uit twee sessies per week gedurende 12 weken centrumgericht wandelen en weerstandstraining voor het hele lichaam.

De veiligheid werd beoordeeld aan de hand van bijwerkingen en haalbaarheid door middel van een trainingssessie en naleving van het protocol (placebo of resveratrol). 

Uitkomstmetingen omvatten een reeks indices van fysieke functie en de mitchondriale functie van de skeletspieren. Gegevens werden gecorrigeerd voor leeftijd en geslacht met behulp van de Intent-To-Treat-benadering.

De onderzoekstresultaten waren dat het veilig was voor ouderen om lichte lichaamsbeweging op te pakken icm met het gebruik van resveratrol. De combinatie verbeterde mogelijk de mitochondriale functie van de skeletspieren en mobiliteitsgerelateerde indices. Een grotere proef lijkt gerechtvaardigd en is nodig om deze hypothesen formeel te testen.

 

Onderzoek Resveratrol en lichaamsbeweging bij ouderen